Louise, despre ZR in revista VIP

Imi plac petrecerile, imi plac oamenii frumosi, imi place tot ce e #altfel. Anul acesta, mai exat in octombrie am fost invitata de catre unul dintre oamenii mei dragi, Maria Tudor, pe domeniul pe care familia ei il detine in Crevedia, la o petrecere #altfel asa cum am denumit-o eu, Ziua Recoltei cum au denumit-o ei in ultimii 9 ani, de cand Fam Tudor organizeaza aceasta petrecere. Nici ca le trebuia un motiv mai bun, pentru ca apropiatii familiei, parteneri de business, sportivi, prieteni, oameni frumosi, sa se stranga si sa sarbatoreasca venirea toamnei.

Ce mi-a placut la aceasta petrecere este faptul ca fiecare invitat, a trebuit sa aduca bucate preparate de el sau din gospodaria proprie, sa aduca ceva din recolta lui, toate bucatele fiind trecute sub forma de MENIU pe o tabla imensa, cu numele ”producatorului”. Din meniul tradional romanesc, nu a lipsit bautura sezonului: mustul, bine cunoscuta tarie de la orice petrecere romaneasca – palinca, diverse sortimente de visinata si bineinteles ca nu se putea o petrecere fara un dress code. Tinuta obligatorie a acestei petreceri #altfel, a fost ia noastra traditionala, costumul si portul nostru din diverse zone ale Romaniei, pe care fiecare roman ar trebui sa-l cinsteasca macar ocazional, cu mic si mare.

La capitolul gastronomie, nu au lipsit de pe masa sarmalele, slana, vinetele, zacusca, fasolea batuta, diferite feluri de branza, traditionalul berbec la protap, felurite sortimente de carnati si merinde din diverse zone ale tarii: Maramures, Oltenia, Moldova, Muntenia, mamaliga nu putea lipsi de langa sarmale si carnati, as cum paine de casa a fost la mare cinste.

Nu se poate masa fara desert asa ca, doamnele s-au intrecut in a coace placinte cu branza, cu dovleac si mar, cornulete cu gem si nuca, prajituri cu crema, cozonaci si galuste cu prune.

Mere, pere, struguri, nuci, dulceturi si siropuri facute in casa au inchis lista festinului culinar, caloric ce-i drept, din care cei invitati la petrecere nu s-au sfiit sa guste, lasand si uitand pentru cateva ore, de orice fel de diete.

Atmosfera a fost intretinuta de cantece populare romanesti iar direct responsabil pentru acest lucru a fost capul Familiei Tudor, domnul Paul Tudor.

Am mentionat mai sus, dress code. Nu pot decat sa ma bucur ca aproape toti cei invitati la petrecere, au respectat cerinta din invitatiile pe care le-au primit, si au acordat o atentie speciala felului in care si-au facut aparitia la petrecere. Pentru ca au fost foarte multe costume populare autentice, unele cu o vechime de peste 100 de ani, nu se putea sa nu exista o prezentare a celor mai frumoase costume de la aceasta petrecere. Modele? Domnii si doamnele prezente la petrecere, posesorii acestor bijuterii vestimentare, chiar cei care le purtau, unii avandu-le mostenire de familie de la bunici si strabunici, foarte mandrii de valoarea fiecarei piese in parte.

Un Juriu format din : Monica Iagar – una dintre cele mai mari sportive ale tarii noastre, Alexandra Dulgheru – jucatoare de tenis, Iulian Ichim – reprezentantul revistei VIP, Geanina Corodan de la radio Gold FM si Aurelian Buga reprezentant din partea BMW Autocobalcescu s-au decis greu in a alege un castigator pentru ca, fiecare costum in parte a fost deosebit, si fiecare posesor in parte a incercat sa reprezinte cu drag zona din care ei sau familiile lor provin. La final, au fost acordate 2 test-drive pentru cele mai frumoase costume aflate la Ziua Recoltei, oferite de partenerul acestui eveniment, cel mai tanar dealer BMW din Bucuresti, BMW Autocobalcescu, cu showroom-ul si service-ul localizat in Spaiul Unirii nr 311.

De ce este aceasta petrece #altfel? Pentru ca mai sunt oameni care incearca prin diverse ocazii sa mentina viu spiritul romanesc, sa aduca in prim plan portul nostru purtat de strabunii nostri cu mare drag, sa nu uitam de bucatele noastre traditionale aduse si puse pe masa si cu atat mai mult, acel spirit de a imparti cu cei de langa noi un pic din ceea ce noi facem, din ceea ce simtim.

Ziua Recoltei, ca si Ziua de 1 Decembrie care urmeaza in curand, alta petrecere #altfel a carei gazda este tot Familia Tudor, au rolul de a strange la un loc oameni, care sunt bucurosi ca sunt romani, care imbratiseaza cu mare drag o ocazie unde pot purta ia noastra, unde totul este romanesc si autentic, oameni care profita de una din putinele ocazii unde ROMANESCUL este la loc de cinste la el acasa.

– louise.ro

Advertisements